Artikkelit

Viisi myyttiä innostuksen johtamisesta30.9.2016

Innosta ja innostu -tapahtumassa 5.10. pohditaan mm. innostuksen johtamista. Leading Passion -hankkeen projektipäällikkö Johanna Vuori bloggaa asiasta.

Myytti 1. Innostus on yltiöpositiivista jatkuvaa naminami-tunnetta

Tarua

Innostus työssä ei ole jatkuvaa hihkumista huippufiiliksissä, vaan öljyä, joka auttaa pinnistelemään joskus vaikeidenkin vaiheiden yli. Kaikkiin töihin kuuluu inspiroivia ja vähemmän inspiroivia tehtäviä, parempia ja huonompia päiviä. Keskeistä on työn kokeminen merkitykselliseksi.

Myytti 2. Innostus on sitä, että työntekijät tekevät mitä lystäävät

Tarua

Tavoitteet ja innostus eivät ole toisiaan poissulkevia. Johtaja voi luoda olosuhteet, joissa työntekijät pystyvät käyttämään sisäistä motivaatiotaan organisaation päämäärien suuntaisesti. Yksi kehityskeskustelu vuodessa ei riitä. Tarvitaan jatkuvaa yhteistä puntarointia siitä, miten työtä voidaan kehittää ja uudelleensuunnata.

Myytti 3. Innostuksen johtaminen vaatii karismaattista johtajaa

Tarua

Usein vahvan, ylhäältä-alas -säteilevän johtajuuden sijaan on tuloksekkaampaa, jos kehitysimpulssit säteilevät alhaalta ylös. Tenhoavat johtajan visiopuheet vaikuttavat lyhytkestoisemmin kuin toiminta, joka rakentuu yhteiselle pienten mikromuutosten, aloitetoiminnan, keskustelujen ja kokeilujen kulttuurille.  

Myytti 4. Innostus näkyy aina ulospäin

Tarua

Jotkut hihkuvat, jotkut mutisevat. Toisella palaa tuli silmissä, toisella sielussa. Joku haluaa puheenvuoron heti, toinen kommentoi kirjallisesti jälkikäteen. Johtaja ei voi tietää, jollei kysy ja kuuntele. Ja kysy ja kuuntele jatkossakin.

Myytti 5. Innostus on työhyvinvointiriski

Totta

On tuhoisaa, jos innostus muuttuu pakkomielteiseksi intohimoksi tai työntekijä palaa liian isolla liekillä liian pitkään. Hyvä innostuksen johtamisen kulttuuri tukee molemminpuolista vastuuta työhyvinvoinnista.

Tekesin rahoittama Leading Passion -hanke tutkii innostuksen johtamista työelämässä ja kehittää siihen soveltuvia työkaluja. Hankkeessa ovat mukana Aalto-yliopisto, Clear Channel Finland, Ekonomit, Filosofian Akatemia, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Pipelife Finland ja Santander Consumer Finance.

Leading Passion -hanke on esillä Tradenomiliiton Innosta ja Innostu! -tapahtumassa 5.10.2016 Helsingissä. Tavataan ja keskustellaan yhdessä innostuksen johtamisesta!

Ilmoittaudu mukaan: http://tapahtumakalenteri.tral.fi/tapahtumat/innostu-ja-innosta/

 

Teksti: Johanna Vuori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu