Artikkelit

TRAL-tapahtuma: Idiootit ympärilläni21.1.2019

Huippusuosittu ruotsalainen kirjailija Thomas Erikson veti Haaga-Helian auditorion täyteen onnistuneesta vuorovaikutuksesta kiinnostuneita TRALin jäseniä. 

Eriksonin kirjoittama Idiootit ympärilläni-teos on noussut Ruotsissa myyntimenestykseksi, ja sitä on myyty Suomessakin jo yli 65 000 kappaletta. Paikat TRALin tammikuussa järjestämälle Eriksonin luennolle täyttyivät nopeasti ja häntä saapui kuuntelemaan lähes 300 tradenomia.


Haaga-Helian auditorio täyttyi Eriksonin luennosta kiinnostuneista tradenomeista. Jäsenet saivat tuoda mukanaan myös tradenomikollegan. 

Neljä väriä – neljä eri käyttäytymistyyppiä

Idiootit ympärilläni-teoksen kantavana ajatuksena on ihmisten jaottelu neljään eri värityyppiin käyttäytymisen perusteella. Punaiset tyypit ovat lujatahtoisia, kilpailuhenkisiä ja suoria. Muille he saattavat näyttäytyä egoistisina ja töksäyttelevinä jyrinä. Punaiset hakeutuvat usein esimiestehtäviin.

Keltaiset tyypit ovat helposti innostuvia, puheliaita ja positiivisia. Koska keltaiset nauttivat puhumisesta, he saattavat vaikuttaa itsekeskeisiltä ja muiden ajatuksista piittaamattomilta. Keltaisten tyyppien vahvuuksia työelämässä ovat luovuus sekä kyky keksiä jatkuvasti uusia ideoita ja toimintatapoja.

Vihreät tyypit ovat ystävällisiä, luotettavia ja konflikteja välttäviä sovittelijoita. He ilmaisevat itseään harvoin suoraan eivätkä viihdy parrasvaloissa. Koska vihreät kuuntelevat muita ja harkitsevat sanomisiaan, heitä saatetaan pitää hitaina ja passiivisina.

Siniset tyypit ovat puolestaan tarkkoja ja asiallisia perfektionisteja. He ovat vahvasti työ- ja asiakeskeisiä, ja voivatkin sen vuoksi näyttää muista tunteettomilta ja jäykiltä.  

Ketään ei kuitenkaan pitäisi nähdä yksiulotteisesti tietyn värisenä tyyppinä. Jokaisessa meistä on piirteitä eri tyypeistä ja toimimme erilaisissa tilanteissa eri tavoin. Usein ihmisten käytös on Eriksonin mukaan kuitenkin sekoitus kahta pääväriä. Erilaiset tyypit kommunikoivat piirteidensä vuoksi eri tavoin, ja saattavat sen vuoksi helposti ärsyttää toisiaan esimerkiksi työelämässä. 


Erikson on suosittu puhuja ja vetää noin 150 luentoa vuodessa. 

Erilaisia tyyppejä voi oppia käsittelemään

Eriksonin mukaan muiden kanssa kommunikointi helpottuu, jos tunnistaa heidän värityyppinsä ja pyrkii muokkaamaan omaa ilmaisuaan sen mukaisesti. Hän tarjoaa muutamia vinkkejä erilaisille tyypeille viestimiseen erityisesti työelämän näkökulmasta.

Punaisen tyypin kohdalla on parasta mennä suoraan ja nopeasti asiaan. Heille on ilmaistava asiansa selkeästi. Jahkailu ei kannata, sillä se ärsyttää punaisia suunnattomasti.

Keltaiseen tyyppiin taas kannattaa pyrkiä rakentamaan henkilökohtainen suhde ja rupatella niitä näitä. Heidän kanssaan kannattaa sivuuttaa yksityiskohdat ja nauraa heidän vitseilleen.

Vihreään tyyppiin puree parhaiten rauhallisuus ja kärsivällisyys, heitä ei kannata stressata tai kiirehtiä. Vihreältä tyypiltä on hyvä kysyä mielipidettä, mutta samalla hyväksyä se, että heiltä saa harvoin suoraa vastausta.

Sinisen tyypin kanssa ei kannata olla liian henkilökohtainen, vaan muistaa se, että he haluavat vetää tiukan rajan työ- ja yksityisminän välille. Heidän kanssaan on pitäydyttävä faktoissa ja oltava täsmällinen.

Erikson väittää, että 90 prosenttia ongelmista työpaikoilla johtuu huonosta kommunikaatiosta. Omaan ilmaisuunsa kannattaa siis kiinnittää ainakin jonkin verran huomiota. 

Itsetuntemuksen kautta hyvään vuorovaikutukseen

Eriksonilta kysytään usein, miten toisen ihmisen ärsyttävään käytökseen voisi vaikuttaa. Kun hän vastaa, että muita ei voi muuttaa, mutta omaa käytöstään voi, vastausta tuntuu olevan vaikea hyväksyä. On inhimillistä, että vika tuntuu aina olevan muissa, ei itsessä.

Erikson painottaa, että sosiaalisten taitojen ytimessä on kyky ymmärtää miten oma käytös vaikuttaa muihin. Onnistuneen kommunikaation avain onkin hyvä itsetuntemus. Itsensä tuntevat ihmiset ovat tyytyväisempiä ja luovempia. Lisäksi heillä on vahvempia suhteita ja parempi itsetunto. Olennaista on tunnistaa, myöntää ja hyväksyä myös omat ärsyttävät puolensa.

Olemme usein perustavanlaatuisesti erilaisia ulospäin suuntautumisessamme. Ekstrovertit saavat energiansa ulkopuolelta, puhuvat spontaanisti ja rakastavat isoja joukkoja. Introvertit saavat voimansa sisältäpäin, harkitsevat mitä sanovat ja nauttivat omasta seurastaan. Tämä erilaisuus kannattaa hyväksyä, sillä parhaiten toimivat tiimit muodostuvat Eriksonin mukaan erilaisten tyyppien yhdistelmistä. Tiimityön ja vuorovaikutuksen onnistuminen riippuu kuitenkin omasta asenteesta muita kohtaan ja siitä, että heistä ei etsi vikoja, vaan keskittyy tietoisesti huomaamaan vahvuudet. 

Teksti: Maarit Laakso
Kuvat: Sami Heiskanen