Artikkelit

Jäseneltä jäsenelle – alueverkostot toimivat aktiivien voimin25.3.2019

Tiesitkö, että suuri osa TRALin tapahtumista on aktiivisten jäsenten itse järjestämiä?

Pyrimme järjestämään henkilökunnan toimesta jäsenille tilaisuuksia mahdollisimman kattavasti, mutta aktiivisimmilla alueilla suurin kiitos tapahtumatoiminnasta kuuluu aktiivisille jäsenillemme, jotka omalla vapaa-ajallaan ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat tilaisuuksia ja muuta toimintaa omilla asuinalueillaan.

– Lähdin mukaan aluetoimintaan, jotta saisimme Kainuuseen toimintaa ja enemmän tietoa omasta liitostamme, kertoo Kainuun tradenomien puheenjohtaja Anni Nortala. Aluetoiminta on yleisnimitys TRALin toiminnalle, joka pitää sisällään esimerkiksi alueverkoston toiminnan ja toimiston organisoimat kenttäkierrokset.

– Ihmiset, muut tradenomit, joiden kanssa voi vaihtaa ajatuksia. Ja meidän hallitus, jossa on huikeita tyyppejä ja joiden kanssa on kiva järkätä tapahtumia, toteaa aluetoiminnan parhaista puolista jo usean vuoden mukana toiminnassa ollut Jenny Alhonen Tampereen seudun tradenomit ry:n hallituksesta. Samoilla linjoilla on Turun seudun tradenomien Marko Pesu, joka nimeää parhaiksi puoliksi aluetoiminnan kautta saadut kontaktit ja verkostot sekä kokemukset erilaisten tapahtumien järjestämisestä. – Lisäksi aluetoiminnassa pysyy erittäin hyvin kartalla siitä, mitä Tradenomiliitossa tapahtuu. Aluetoiminnassa pääset itse vaikuttamaan siihen, mitä toimintaa alueella järjestetään ja kuinka se organisoidaan, toteaa Pesu. 

Miten aluetoimintaa pyöritetään?

Aluetoimijat suunnittelevat pääsääntöisesti oman alueensa toimintaa itse, ja hakevat sitten tarvittavan määrän rahoitusta TRALilta. Aluetoimijat ovat liitolle ensiarvoisen tärkeitä, sillä he tuntevat parhaiten oman alueensa tarpeet, ja osaavat näin myös tarjota alueensa jäsenille parhaita mahdollisia tilaisuuksia. Vaikka toiminta on suhteellisen itsenäistä, on TRAL aina tarvittaessa tukena ja apuna. Usein teemme myös yhteistyötä alueverkoston ja toimiston välillä, esimerkiksi yhteisten tilaisuuksien muodossa. Lisäksi kokoonnumme vuosittain aluetoimijoiden kesken kouluttautumaan ja tutustumaan toisiimme.

Aluetoimijat ovat usein mukana myös TRALin muun toiminnan, esimerkiksi uusien palveluiden, kehityksessä. Pohjois-Karjalan tradenomien puheenjohtaja Katja Antrela kannustaakin kiinnostuneita rohkeasti tutustumaan aluetoimintaan: – Tapaa uusia ihmisiä, kokee ja oppii uusia asioita. Saa etunenän informaatiota tulevista asioista ja erilaisista asioista, mitä ympärillä ja yhteiskunnassa tapahtuu. – Aluetoimintaan käytetty aika riippuu juuri siitä, miten paljon itse haluat siihen aikaa käyttää ja voin vakuuttaa, että tähän virkeään toimintaan käytetty aika maksaa itsensä moninkertaisena takaisin, täydentää Marko Pesu. 

Aluetoimijat järjestävät monipuolista toimintaa omilla alueillaan. Suurimmassa roolissa on tapahtumien järjestäminen aina ammatillisista koulutuksista vapaa-ajan tilaisuuksiin. Monet tekevät myös yhteistyötä alueensa ammattikorkeakoulujen ja yritysten kanssa. Vaikka et kokisi omaksesi toiminnan järjestämistä, kannattaa joka tapauksessa osallistua tilaisuuksiin ja käydä tutustumassa muihin alueen tradenomeihin: – Aluetoiminta on konkreettista vastinetta jäsenmaksulle: hauskoja ja hyödyllisiä tapahtumia, ajatusten vaihtoa tradenomikollegoiden kanssa, mukavaa tekemistä ja pysyy kartalla TRALin kuulumisista. Tervetuloa mukaan!, kannustaa Jenny Alhonen.


Kiinnostuitko? Mikäli haluat kuulla lisätietoja aluetoiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista, olethan rohkeasti yhteydessä! Jos alueellasi ei vielä ole aluetoimintaa, on TRAL erityisesti käynnistämisvaiheessa aktiivisesti mukana.

Teksti ja lisätiedot:

Anna Sirviö-Hautala

Asiantuntija

050 466 7917

[javascript protected email address]