Palkkasuositukset

TRAL määrittelee vuosittain palkkasuositukset vastavalmistuneille tradenomeille ensimmäisiin valmistumisen jälkeisiin työsuhteisiin sekä tradenomiopiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja varten.

Suosituspalkkojen määrittelyn tarkoituksena on auttaa työuran alussa olevia tradenomeja hahmottamaan asianmukainen palkkatasonsa. Palkkatason määrittelyssä auttaa myös TRAL:n palkkaneuvonta, joka on sekä opiskelijoiden, vastavalmistuneiden että pidemmälle urallaan edenneiden TRAL:n jäsenten käytettävissä.

Vastavalmistuneiden palkkasuositus on 2500 - 3200 €/kk.
Suositus koskee koulutusta vastaavissa tehtävissä työskenteleviä. Tradenomitutkinto valmistaa toimimaan työelämän asiantuntija- ja kehitystehtävissä.

Palkan suuruuden tulee perustua ensisijaisesti työtehtävien vaativuuteen ja vastuullisuuteen. Oleellisia tekijöitä palkan määräytymisessä ovat myös työntekijän ammatillinen osaaminen ja erityistaidot (kielitaito, IT-taidot tms.), joista on hyötyä ko. tehtävässä.


Harjoittelu- ja kesätyöpalkkasuositukset vuodelle 2018

Opintojen vaihePalkkasuositus
1. vuoden opiskelijat1500 - 1900 e/kk
2. vuoden opiskelijat1600 - 2100 e/kk
3. vuoden opiskelijat1800 - 2300 e/kk
4. vuoden opiskelijat2000 - 2500 e/kk


Suosittelemme siirtymistä mustan tason jäseneksi aloittaessasi palkallisen työharjoittelun, kesätyön tai muun  palkkatyön opiskelujen ohella. Mustan tason jäsenenä voit kerryttää työttömyyskassan työssäoloehtoa jo opiskeluaikana sekä kuulut myös kattavien työelämän ja vapaa-ajan vakuutusten piiriin. Mustan tason jäseneksi voit liittyä täällä tai jos olet jo kulta- tai hopea-tason jäsen, niin voit vaihtaa jäsenlajia sähköisessä asioinnissa.

Ura- ja koulutuspalvelut