Jäsenmaksujen laskutus

Jäsenmaksujen maksutapa ja laskutussykli valitaan jäseneksi liittymisen yhteydessä jäsenyyshakemuksessa.

Jäsenyyden aikana maksutapaa voi vaihtaa verkkoasioinnissa tai ilmoittamalla asiasta TRAL:n jäsenpalveluun.


Laskutussykli

Laskutus tapahtuu valintasi mukaan joko kuukausittain, kolmen kuukauden välein tai kerran vuodessa. Kolmen kuukauden välein laskutettavilla laskutuskuukaudet ovat helmi-, touko-, elo- ja marraskuu. Kerran vuodessa laskutettavilla laskutus tapahtuu helmikuussa. Laskujen eräpäivä on laskutuskuukauden 25. päivä tai sitä seuraava pankkipäivä.

Mikäli jäsenyys alkaa kesken vuoden, lähetetään ensimmäinen lasku viimeistään liittymistä seuraavan kuukauden aikana, minkä jälkeen laskutus siirtyy normaaliin rytmiin.


Maksutapavaihtoehdot

Jäsenmaksun voi maksaa verkkopankkiin saapuvalla e-laskulla, kotiin postitettavalla paperilaskulla tai työnantaja voi periä sen suoraan palkastasi. Yleisimmin käytetty jäsenmaksujen maksutapa on kuukausittainen e-laskutus.

E-lasku

E-laskun valitseminen maksutavaksi edellyttää e-laskusopimuksen tekemistä omassa verkkopankissasi. Valitse verkkopankin laskuttajaluettelosta Tradenomiliitto TRAL ry ja tallenna sopimuksen yksilöintitunnukseksi jäsennumerosi. Jäsennumerosi löydät verkkoasioinnista, jäsenkortistasi, Tradenomi-lehden takakannesta, jäsenmaksulaskustasi tai sähköisistä uutiskirjeistämme.

Tieto e-laskusopimuksen tekemisestä siirtyy pankista automaattisesti TRAL:lle muutaman arkipäivän kuluessa.

Omassa verkkopankissasi voit myös asettaa maksamisen automaattiseksi, jolloin e-laskuja ei tarvitse laskun saavuttua aina erikseen hyväksyä, vaan laskut veloitetaan tililtäsi automaattisesti eräpäivänä.

E-laskuihin ei lisätä laskutuslisää.

MobilePay

Valittuasi MobilePayn maksutavaksi saat tekstiviestillä tiedon, kun jäsenmaksu on maksettavissa MobilePay-sovelluksessa. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista. MobilePay-maksuihin ei lisätä laskutuslisää.


Paperilasku

Maksutavan ollessa paperi- tai sähköpostilaskutus kuukausittain tai kolmen kuukauden välein lisätään laskuihin laskutuslisä (1,50 €/lasku). Kerran vuodessa paperi- tai sähköpostilaskulla maksettaviin jäsenmaksuihin ei lisätä laskutuslisää.

Paperilaskua vastaavan, laskun tiedot sisältävän liitteen voit vastaanottaa vaihtoehtoisesti myös sähköpostitse. Tätä maksutapaa suositellaan ainoastaan ulkomailla oleville jäsenille, mikäli e-laskun vastaanottaminen ei ole mahdollista.


Työnantajaperintä

Jäsenmaksun maksamisen voi hoitaa myös työpaikan kautta palkanmaksun yhteydessä. Tällöin työnantaja perii jäsenmaksusi kuukausittain suoraan palkastasi ja tilittää sen edelleen TRAL:lle. Jäsenmaksun työnantajaperintää varten tulee oheinen valtakirja täyttää yhdessä työnantajan edustajan kanssa ja toimittaa kopio sähköpostin liitteenä osoitteeseen ta-perinta@tral.fi tai postitse TRAL:n toimistolle. Kun valtakirja on vastaanotettu TRAL:n toimistolla, toimitetaan työnantajalle tiedot jäsenmaksujesi tilittämistä varten.

Jos valitset maksutavaksi työnantajaperinnän, tulee sinun myös muistaa ilmoittaa työpaikan vaihdosta tai palkattomista jaksoista TRAL:n jäsenpalveluun.

Työnantajaperintä on mahdollinen vain normaalia täyttä jäsenmaksua maksaville jäsenille. Kaikki poikkeavaa tai alennettua jäsenmaksua maksavat jäsenet maksavat jäsenmaksunsa itse.Työnantajaperintä ei ole mahdollinen myöskään opiskelijajäsenille.

Työnantajaperintälomake

Lisätietoja maksutavoista saat jäsenpalveluistamme sähköpostitse jasenasiat@tral.fi tai puhelimitse 020 155 8800 (puhelinvaihteen valikossa: Jäsenrekisteriin ja jäsenmaksuihin liittyvät asiat, valitse 1).