Jäsenmaksut

TRAL:n jäsenmaksu on kiinteä 33 euroa kuukaudessa riippumatta työtehtävistä, toimialasta tai palkan määrästä. Tradenomien keskipalkalla mitattuna jäsenmaksumme on noin 0,98 prosenttia kuukaudessa. Muistathan, että TRALin ja Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toimitamme tiedot maksetuista jäsenmaksuista suoraan verottajalle.

  • Täysjäsen: Täysjäsenten jäsenmaksu on 33,00 euroa kuukaudessa sisältäen kaikki jäsenedut ja KOKO-kassan jäsenyyden. Ilman työttömyyskassan jäsenyyttä jäsenmaksu on 26,75 euroa kuukaudessa.
  • Perhejäsen: Perheen toisen jäsenen jäsenmaksu on 30,00 euroa kuukaudessa. Perheeseen lähetetään vain yksi Tradenomi -jäsenlehti. Ilman työttömyyskassan jäsenyyttä jäsenmaksu on 23,75 euroa kuukaudessa.
  • Ulkomailla asuva jäsen: Ulkomailla lähetettynä työntekijänä (ts. ulkomaankomennuksella) suomalaisen työnantajan palveluksessa työskenteleminen ei edellytä muutoksia TRAL:n tai KOKO-kassan jäsenyyteen, eikä vaikuta jäsenmaksun suuruuteen. Muusta syystä ulkomailla asuvilla jäsenillä, joilla ei ole KOKO-kassan jäsenyyttä voimassa, jäsenmaksun suuruus on 40 euroa vuodessa.
  • Yrittäjäjäsen: Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on 26,75 euroa kuukaudessa. Hinta ei sisällä työttömyyskassan jäsenmaksua.
  • Eläkeläisjäsen: Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 40 euroa vuodessa. Jäsenyyteen ei sisälly työttömyysturvaa tai vakuutuksia.

Tradenomiopiskelijan jäsenmaksut

  • Musta: Mustan tason jäsenyyteen kuuluu kulta- ja hopea-tason etujen lisäksi työttömyyskassan jäsenyys. Jäsenmaksu on 94 euroa vuodessa.
  • Kulta: Hopea-tason etujen lisäksi työelämän vakuutukset, vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus sekä henkilökohtainen uraohjaus. Jäsenyyden hinta on 19 euroa vuodessa.
  • Hopea: Opiskelijajäsenyys on maksuton ja sitä suositellaan opintonsa aloittaville tradenomiopiskelijoille. Opiskelijajäsen on Tradenomiopiskelijaliitto TROL:n jäsen. Hopea-jäsenen jäsenedut ovat käytössä 18 kuukauden ajan liittymisestä. Jotta on tämän jälkeen oikeutettu käyttämään jäsenetuja, tulee jäsenyys päivittää kulta- tai musta-tasolle. Jäsenyys kannattaa päivittää kulta-tasolle jo aiemmin, jolloin saa laajemmat palvelut käyttöönsä 12 euron vuosihintaan ja musta-tasolle heti, kun menee kesätöihin, osa-aikatöihin (vähintään 18 tuntia viikossa) tai palkalliseen harjoitteluun.

Verovähennys

TRAL:n ja Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOn jäsenmaksut ovat kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Voit laskea sivuillamme olevalla laskurilla, kuinka paljon jäsenmaksusta jää todellisuudessa maksettavaksi verovähennyksen jälkeen. Laskuri löytyy osoitteesta www.tral.fi/jasenyys/verovahennyslaskuri.

Lisätietoja jäsenmaksuista, -laskutuksesta ja alennuksista saat toimistoltamme: jasenasiat@tral.fi tai p. 020 155 8800.