Ajankohtaista

Rahoitusalalle sovintoesitys22.3.2018

Valtakunnansovittelija antoi tänään torstaina 22.3. sovintoesityksen rahoitusalan työriitaan. Osapuolien on vastattava sovintoesitykseen sunnuntaina 25.3. kello 17.00. Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä esityksen. Sovintoehdotus ei koske Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry:n ja Danske Bankin välistä työriitaa. Danske Bankin työehtosopimusratkaisusta neuvotellaan vielä erikseen. Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sekä TRALin hallinto käsittelee esitystä kokouksissaan ennen määräaikaa.

Mikäli sovintoesitys hyväksytään, peruuntuvat kaikki alan työtaistelutoimet. Mikäli sovintoesitys hylätään, jatkuu joulukuussa alalle asetettu ylityökielto, jonka piirissä myös TRALin jäsenet ovat. Alaa uhkaa myös muiden ammattiliittojen ilmoittamat lakot, jos sovintoesitystä ei hyväksytä.

Ammattiliitot Nousu ja Pro ovat ilmoittaneet rahoitusalan lakoista seuraavasti:

  •       Nordean Suomen toiminnot 3.4.2018 - 6.4.2018.
  •       Osuuspankkiryhmä 26.3-29.3.2018
  •       Säästöpankkiryhmä ja muualla rahoitusala 9.4-12.4.2018.
  •       Danske Bank 9.4-12.4.2018.

Nämä työtaistelutoimet eivät koske YTN-liittojen jäseniä eli TRALin jäsenet eivät myöskään ole lakkojen piirissä. Jäsenemme pitäytyvät mahdollisten lakkojen aikana omissa tehtävissään.

Ylityökielto edelleen voimassa

Joulukuussa alalle asetettu ylityökielto on voimassa toistaiseksi. Myös YTN-liittojen jäsenet ovat sen piirissä. Lisätietoja ylityökiellosta löydät neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sivuilta.

Lisätietoja päivystyspuhelimesta

YTN:n päivystyspuhelin palvelee arkisin kello 10-15 numerossa 040 - 352 3671 ja sähköpostitse finanssi@ytn.fi. Voit myös olla yhteydessä TRALin asiamies Joonas Kopraan.
ytn.fi/finanssiala
facebook.com/ytnfinanssiala
twitter.com/YTN_ry


Ylemmät Toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. YTN vastaa Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimus- ja neuvottelutoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta se edustaa 170 000 esimiestä ja asiantuntijaa eri toimialoilla. TRAL on YTN:n neljänneksi suurin jäsenjärjestö. YTN edustaa rahoitusalalla työskenteleviä TRALin jäseniä neuvottelupöydässä.
 

Joonas Kopra

Asiantuntija

050 407 4876

[javascript protected email address]

@joonaskop