Ajankohtaista

Infoa neuvottelutilanteesta1.6.2016

Palkansaajaliitot ja työnantajaliitot ovat käyneet eri toimialoilla neuvottteluja kilpailukykysopimuksen soveltamiseksi työehtosopimuksiin. Akavalaisten liittojen jäseniä neuvotteluissa edustavat neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. TRAL:n henkilöstöä on myös neuvottelijoina YTN:n eri toimialoilla.

Neuvottelutuloksia on saatu monille eri aloille ja joillain ne ovat vielä kesken. Tulosten syntymisen jälkeen järjestöjen hallinnot käsittelevät tilannetta ja päättävät syntyneiden neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Yksityinen sektori:

YTN:n sopimusaloilla on tähän mennessä saavutettu neuvottelutulokset energia-alalla, kemianteollisuudessa, LTY-sektorilla, viestintä- ja logistiikka sekä informaatiologistiikka-aloilla ja tietotekniikan palvelualalla. Lisäksi neuvottelutuloksia on osassa järjestöalaa sekä joitakin yrityskohtaisia (mm. Finnvera). Suurimmat sopimusalat (mm. teknologiateollisuus, rahoitusala ja ICT-ala) ovat vielä auki.

YTN:n hallinto kokoontuu tänään illalla käsittelemään syntyneitä neuvottelutuloksia. Ajantasaisen tiedon eri toimialojen tilanteesta löydät YTN:n verkkosivuilta.

Julkinen sektori:

JUKO vahvisti sekä valtio- että kuntasektorin ja AVAINTES:n neuvottelutulokset eilen. Kirkkosektorilla tilanne on vielä auki. Lisätietoja julkisen sektorin neuvotteluista löydät JUKOn verkkosivuilta.

Akavan sekä TRAL:n hallitukset käsittelevät tilannetta perjantaina kokouksissaan. Maan hallitus arvioi sopimusten kattavuutta myöhemmin.
 


Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta tilanteeseen, otathan rohkeasti yhteyttä!

Mika Varjonen

Toiminnanjohtaja

gsm 040 001 69 00

[javascript protected email address]

@VarjonenMika